Home > Soorten Fietsen > Elektrische Fiets

Elektrische Fiets

foto elektrische-fietsDe elektrische fiets of E-bikes zoals die fiets ook worden genoemd, wordt steeds populairder. Werden ze vroeger alleen gebruikt door ouderen. Tegenwoordig worden ze gebruikt door jong en oud. Logisch. Moeiteloos tegen de wind in fietsen of heuvel op fietsen? Met de E-bike is het geen probleem meer.


Werking Elektrische Fiets

Een E-bike werkt bijna hetzelfde als een normale fiets. Alleen beschikt een elektrische fiets over een elektromotortje en een accu. De accu voedt een motor, die u ondersteunt bij het rondtrappen van de pedalen. Een sensor volgt de trapbeweging van de fietser en regelt zo de elektrische ondersteuning. Als u stopt met fietsen op een elektrische variant, dan zal de motor van de E-bike automatisch afslaan.

Accu Elektrische Fiets

De accu’s van een Elektrische fietsen hebben een actieradius van zo’n 40 tot 60 kilometer. De accu laadt u eenvoudig op via het stopcontact. Met een elektrische fiets is een snelheid van 25 km per uur gemakkelijk mogelijk. Dat is vergelijkbaar met de snelheid van een scooter. De elektrische fiets maakt het mogelijk gemakkelijker grotere afstanden af te leggen heeft grote voordelen voor bijvoorbeeld woon-/werkverkeer. Op een gemakkelijke manier kunt u zo veel verder fietsen. Ook voor recreatieve tochten biedt de E-bike mogelijkheden. U komt verder, ziet meer, en dat alles zonder enige echte inspanning!

Wetgeving Elektrische fietsen

Sinds 1 januari 2007 wordt een Elektrische fiets niet meer gezien als een motorvoertuig in de wet. U bent dan ook niet verplicht een WA-verzekering af te sluiten. De elektrische fiets hoeft geen kenteken te hebben. U hoeft geen helm te dragen en u heeft ook geen rijbewijs nodig om de Elektrische fiets te mogen rijden.

Prijzen Elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn een stuk duurder dan gewone fietsen. Dit komt met name door de techniek, de motor en accu van de E-bike. Voor een Elektrische fietsen moet u rekenen op een prijs zo tussen de € 1.100 en € 2.500 euro per stuk.

 
© Fietswijzer.info – Fietsen | Elektrische Fiets