Fietsaccessoires

Fietshelm

foto fietshelm kinderenFietsen met een helm wordt door veel Nederlanders als overdreven gezien. De meeste wielrenners en mountainbikers dragen gelukkig wel een fietshelm, maar ook daar kom je nog regelmatig fietsers tegen die een helm gemakshalve achterwege laten.
Fietshelm voor wielrennen of mountainbiken

Als wielrenner of mountainbiker moet je gewoon altijd een helm dragen. Het is te dom voor woorden om dit niet te willen. De kans op een ongeluk tijdens het wielrennen of mountainbiken is zeer reëel en de kans op blijvend of zelfs dodelijk letsel is zonder helm vele malen groter dan wanneer je rijdt zonder een helm. Onderzoek toont aan dat het dragen van een helm het aantal gevallen met hoofd- en hersenletsel met 45 tot 71 % afneemt wanneer er een helm gedragen wordt. De prijzen voor een goede fietshelm voor tijdens wielrennen of mountainbiken ligt doorgaans tussen de 50 en 150 euro.

Fietshelm Kinderen

Toch is een helm niet alleen verstandig tijdens wielrennen en mountainbiken. Ook voor gewone fietstochtjes kan een helm heel wat ellende voorkomen bij een onverhoopt ongeluk. Zeker bij kinderen die extra kwetsbaar zijn in het verkeer is het gebruik van een fietshelm een zeer verstandige keuze. Uit onderzoek is gebleken dat helmgebruik bij kinderen gepaard ging met een enorme afname van hoofdletsel. De prijzen van helmen voor kinderen ligt doorgaans zo rond de 30 euro.

Fietshelm kopen

Zeker voor kinderen kunt u het beste voor een fietshelm kiezen met een opvallende kleur. Kinderen vinden dit gelukkig vaak erg leuk, maar het doel van de opvallende kleur fietshelm is dat deze meer opvalt. De fietshelm zit op ooghoogte van de automobilisten waardoor de helm extra opvalt. Verder moet de fietshelm die je koopt voorzien zijn van de aanduiding EN1078. Deze vind je in de fietshelm terug en geeft aan dat de fietshelm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

 
Fietswijzer.info – Fietsen | Fietshelm

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.