Fietsaccessoires

Fietskar

foto fietskar voor vervoeren kinderenVoor een fietsvakantie is een fietskar een uitstekende oplossing. Een fietskar is er echter niet alleen voor fietsvakanties. Maar ook als je regelmatig de wekelijkse boodschappen op de fiets doet of de kinderen moet vervoeren met de fiets, is een fietskar zo gek nog niet.
Fietskar om kinderen te vervoeren

De fietskar is ideaal als je kinderen moet vervoeren die eigenlijk te groot zijn om te vervoeren met een kinderzitje. Ook als je 2 kinderen moet vervoeren is de fietskar een prima oplossing. In de kar kunnen ze mooi om zich heen kijken en ook een dutje doen lukt prima in de kar. Let bij aankoop erop dat de kar CE gekeurd is, dat de kar over gordels bezit en comfortabele zitmogelijkheid en zeker ook belangrijk dat de wielen van de kar zijn afgeschermd zodat ze de handje niet kunnen bezeren aan de bewegende band of de vingers tussen de spaken kunnen krijgen. Verder is het wettelijk verplicht dat de banden moeten zijn voorzien van reflecterende cirkels, de verlichting moet links zitten en zo hoog mogelijk. Verder moet de breedte aan beide kanten van de kar worden aangegeven met grote, rechthoekige reflectoren.

Bedenk verder dat het fietsen met een fietskar uiteraard minder snel gaat. Ook moet je je goed bewust zijn dat je minder snel kunt oversteken en de lengte een stuk langer is. Niet even snel meer voor een auto langs fietsen dus met een kar achter je fiets.

Prijzen Fietskar vervoer kinderen

De prijzen voor fietskarren voor het vervoeren van kinderen liggen pakweg tussen de 450 en 800 euro. Bekende merken fietskar: BOB, Burley, Chariot, Croozer en KidCar.

Bagage Fietskar

Ga je op fietsvakantie dan is een fietskar een goede oplossing. Je kunt in een fietskar heel wat meer bagage meenemen dan in fietstassen, maar tegelijkertijd schuilt hier wat gevaar in, want voor je het weet, sleep je tijdens je fietsvakantie heel wat meer mee dan gepland. En dan is een heuvel op fietsen toch wat minder fijn. Kies bij voorkeur voor een fietskar die je volledig kunt afsluiten, zo zijn je spullen het beste beschermd tegen regen en diefstal.

Wettelijke eisen Fietskar

Het wettelijk verplicht dat de banden van een fietskar zijn voorzien van reflecterende cirkels, de verlichting moet links zitten en zo hoog mogelijk. Verder moet de breedte aan beide kanten van de kar worden aangegeven met grote, rechthoekige reflectoren.

Bedenk verder dat het fietsen met een fietskar uiteraard minder snel gaat. Ook moet je je goed bewust zijn dat je minder snel kunt oversteken en de lengte een stuk langer is. Niet even snel meer voor een auto langs fietsen dus met een fietskar achter je fiets.

Prijzen bagage fietskar

De prijzen voor bagage fietskar voor het vervoeren van bagage liggen tussen de pakweg 150-650 Euro.

Fietskar kopen

[box type=”success” align=”aligncenter” ]Wil je een Fietskar kopen? Kijk dan eens bij onze speciaal geselecteerde overzicht van fietskarren >>[/box]

© fietswijzer.info – Fietsen | Fietskar

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.