Fietsonderdelen

Fietsverlichting

fietsverlichtingJe bent wettelijk verplicht te zorgen voor goede fietsverlichting heeft en dat je fiets in het donker altijd goed verlicht is als u deelneemt aan het verkeer. Is dat niet het geval van kan je dat een fikse boete opleveren.Soorten Fietsverlichting

Om goed zichtbaar te zijn in het verkeer kun je kiezen uit twee soorten verlichting voor je fiets. Je kunt kiezen voor een automatische verlichting of voor de alom bekende verlichting met een dynamo. Een fiets met verlichting door middel van een dynamo is goedkoper, maar heeft als nadeel dat het trappen door de wrijving van de dynamo tegen de fietsvelg iets zwaarder wordt. Tegenwoordig zijn er veel fietsen die standaard met een naafdynamo worden geleverd. De naafdynamo is verwerkt in de wielas van de fiets en is dus minder kwetsbaar en het zorgt voor minder trapweerstand.

Kies je voor een automatische verlichting dan ben je met een zogenaamd standlicht ook goed zichtbaar als je met de fiets stilstaat in het donker. Wel tijd de batterij vervangen en het licht aanzetten uiteraard.

 
© Fietswijzer.info – Fiets | Fietsverlichting

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.