Home > Fietsaccessoires > Kinderzitje Fiets

Kinderzitje Fiets

kinderzitje-fietsVolgens de wet bent u verplicht kinderen onder de acht jaar een veilige zitplaats te geven op de fiets met voldoende steun voor rug, handen en voeten. Een Kinderzitje kan daarin voorzien. Kies wel een goede kwaliteit en goedgekeurd kinderzitje. Met een goedgekeurd kinderzitje voldoet u in principe aan de wettelijke eisen.

Kinderzitjes voorop de fiets

Kinderen tot twee jaar gaan meestal in een stoeltje vóórop op de fiets. Kinderen tussen twee en circa zes jaar gaan meestal mee achterop de fiets. Kleine kinderen kunnen die voorop de fiets zitten kunnen zo gemakkelijk in de gaten worden gehouden en achter een windschermpje genieten ze dan ook vaak volop van de wereld die aan ze voorbij trekt. Wel maakt een kinderzitje vóórop de fiets het sturen een stuk zwaarder. Met een kinderstoeltje die aan het fietsframe bevestigd wordt, kunt u dit voorkomen. Ook is een zogenaamde losse steun verkrijgbaar voor de verbinding aan de fiets. U kunt deze makkelijk aanbrengen en verwijderen.

Kinderzitje achterop de fiets

Kinderzitjes achterop de fiets zijn meestal het veiligst. Om te voorkomen dat de voetjes van uw kind tussen de spaken van de fiets komen, moet uw fiets over goede, stevige jasbeschermers beschikken. Ook een stevige bagagedrager is belangrijk voor de veiligheid.

 
© fietswijzer.info – Fietsen | Kinderzitje Fiets