Soorten Fietsen

Moederfiets

foto moederfietsDe moederfiets is zoals de naam al zegt, bij uitstek geschikt voor moeders die hun kinderen op de fiets willen/moeten vervoeren. De fiets is speciaal ontworpen voor dit doel. De moederfiets is daarom extra solide en sterk en bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat moeder met kind(eren) en eventueel boodschappen goed vervoerd moeten kunnen worden. De fiets biedt de mogelijkheid om voor en achter op de fiets kinderzitjes te plaatsen, waarbij er ook nog ruimte overblijft voor boodschappen. De meeste fietsen hebben bovendien een extra lage instap wat het opstappen en afstappen van de fiets makkelijk maakt als de fiets vol beladen is met kinderen en boodschappen. Ook is de fiets vaak voorzien van een extra stevige en dubbele standaard zodat je de fiets kunt neerzetten zonder dat die omvalt als de kinderen en boodschappen nog op de fiets zitten.
Moederfiets zeer populair

De moederfiets is een goede oplossing voor het vervoer van kinderen en eventueel ook nog boodschappen. De moederfiets is dan ook terecht zeer populair in Nederland en terecht één van de meest verkochte fietstypen in Nederland. De moederfiets is stabiel, waardoor u gemakkelijk en veilig uw kinderen en extra bagage kunt meenemen. De moederfiets is dan ook een prima alternatief voor de fietskar en de bakfiets die toch veel ruimte in beslag nemen.

Fietsmerken Moederfiets

Alle grote fietsmerken van Nederlandse bodem zoals Gazelle, Sparta, Batavus hebben verschillende typen moederfiets in het assortiment. Met de opkomst van de e-bike zijn er inmiddels ook diverse elektrische fietsen in de moederfiets uitvoering verkrijgbaar. Dit maakt het fietsen, zeker met een zwaar beladen fiets, natuurlijk een stuk gemakkelijker en comfortabeler.

 
© fietswijzer.info – Fietsen | Moederfiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.