Overig

OV fiets

OV fietsDe OV fiets is al diverse jaren zeer populair. de herkenbare geel/blauwe OV fiets is een prima optie voor het laatste stukje van je reis. In plaats van de bus of tram te pakken als je met de trein bent aangekomen, huur je een fiets om op je plek van bestemming te komen. Je kunt de OV fiets huren op bijna 250 locaties (zoals stations, bus- en metrohaltes en bij P+R terreinen).
OV fiets huren

Bij de huurlocatie scant de stallinghouder uw OV-chipkaart of OV-fietspas en een OV fiets. Daarna kun je op weg. Als je de OV fiets weer inlevert, wordt fiets weer gescand. Er zijn ook zelfservice huurlocaties. Daar kunt je met je OV-chipkaart of OV-fietspas een fiets uit een geautomatiseerd systeem halen. Als je de fiets weer terug plaatst, wordt dat geregistreerd en berekend hoelang je fiets hebt gehuurd. Per OV-chipkaart of OV-fietspas mag je maximaal 2 fietsen tegelijk huren. Er zijn ook OV scooters en OV elektrische fietsen te huur.

Kosten huur OV fiets

De huur van de fiets kost 3 euro voor 24 uur. Houd je de fiets langer, dan betaal je voor een extra huurperiode. Na 72 uur komt daar nog een toeslag bovenop. Per e-mail ontvang je de factuur voor de huur van de OV fiets en de betaling gaat per automatische incasso.

 

Fietswijzer.info – Fietsen | OV fiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.