Fietsaccessoires

Regenkleding fiets

Ademende Regenkleding

regenkleding fietsOp de fiets kunt u in Nederland eigenlijk niet zonder regenkleding. Een goed regenpak zorgt er uiteraard voor dat u er droog in blijft. Daarnaast houdt een regenpak de wind tegen en het helpt afkoeling te voorkomen. Belangrijk is bij aankoop bij regenkleding ook te letten op dat het regenpak ‘ademt’ oftewel regenpakken die vocht van binnenuit doorlaten, maar de regen tegenhouden. De prijs van deze ‘ademende’ regenkleding ligt wat hoger dan de prijs van niet-ademende regenkleding, maar is wat ons betreft zeker de meerprijs waard.
Capuchon op Regenkleding fiets

Een losse capuchon is vaak handiger in gebruik dan een capuchon die aan het jack vastzit. Bij de goedkopere regenkleding zit de vaste capuchon vaak niet optimaal. Vaak zit de vaste capuchon bij een goedkoop jack regelmatig in de weg tijdens het fietsen, het beperkt de hoofdbewegingen van het hoofd en de capuchon maakt ook het gezichtsveld kleiner.

Opvouwbare Regenkleding fiets

Ook is het erg handig als het regenpak van soepel materiaal is gemaakt zodat de regenkleding tot een klein pakketje kunt opvouwen. Makkelijk mee te nemen in de fietstas of schooltas.

 
© fietswijzer.info – Fietsen | Regenkleding Fiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.