Soorten Fietsen

Stadsfiets

foto stadsfietsDe stadsfiets is alom bekend en geliefd in Nederland. Stadsfietsen zijn vooral geschikt voor niet al te lange ritten. Ze zijn solide gebouwd en hebben over het algemeen een prima comfort. De wielbasis is wat langer dan bij de andere soorten fietsen. De stadsfietsen hebben veelal grote 28 inch wielen (of 26 inch bij de wat kleinere framematen) en de gebogen voorvork is behoorlijk naar voren gebogen.
Variaties Stadsfiets

Prijzen en de standaarduitrusting van dit type fietsen varieert behoorlijk. Basisuitrusting van deze fietsen bestaat uit een kettingkast, jasbeschermers, verlichting voor en achter en een bagagedrager. Daarnaast kunt u kiezen uit fietsen met of zonder versnellingen. Stadsfietsen zijn er met terugtraprem of juist fietsen voorzien van trommelremmen of velgremmen. De kettingkast kan dicht of halfopen zijn. Er zijn stadsfietsen met of zonder versnellingen, afhankelijk van de prijsklasse uitgevoerd met 3 tot 8 versnellingen. Stadsfietsen kunnen in elk geval tegen een stootje en stevig genoeg om er een kinderzitje en bagage mee te vervoeren. Het frame is meestal uitgevoerd in staal wat de stevigheid van de fiets ten goede komt. Nadeel is dat de fiets wat zwaar is. De hanteerbaarheid is daardoor iets minder en de fiets trapt ook een beetje zwaar.

 
© Fietswijzer.info – Fietsen | Stadsfiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.