Soorten Fietsen

Tandem

foto tandem racefietsEen tandem is een fiets waar je met zijn tweeën op zit. Op een tandem rijden is een aparte ervaring en toch duidelijk even anders dan fietsen op een gewone fiets. Fietsen op een tandem vraagt samenwerking en overleg. Maar dat zorgt misschien voor dat extra fietsplezier. De tandem wordt ook veel gebruikt als één van de tandemrijders een handicap heeft. Zeker voor mensen met een visuele handicaps kan de tandemfiets een optie zijn om toch onder begeleiding buiten te kunnen fietsen.
Nadelen Tandem

De tandem heeft logischerwijs door de lengte als nadeel dat die wat minder wendbaar is. Ook vraagt de fiets door dezelfde lengte wat meer opbergruimte. Nadeel van die lengte is ook dat de fiets niet mee kan op de fietsendrager. Alleen als de auto lang genoeg is, kan de tandem mee op het dak.

Soorten tandem

Inmiddels kent de tandem vele varianten zo is er de racetandem, de mountainbiktandem, de vakantietandem en de toertandem.

Prijzen Tandem

Een goede tandem is niet goedkoop. Een tandem is over het algemeen duurder dan 2 aparte fietsen. Prijzen voor een tandem in de budgetklasse beginnen bij circa 800-900 euro. De fietsen zijn met name geschikt voor korte ritjes. Verwacht hier niet te veel comfort. Het zijn fietsen voor gebruik in de stad om van A naar B te komen. Ze zijn niet geschikt voor langere en meerdaagse toertochten.

In de middenklasse beginnen de prijzen rond de 1200 euro. Deze fietsen zijn ook geschikt voor dagtochten en meerdaagse tochten zoals tijdens fietsvakanties. In het hogere segment vind je de fietsen die je kunt gebruiken voor onverharde wegen en voor intensief gebruik. De kwaliteit van de gebruikte materialen ligt hier logischerwijs een stuk hoger. De fietsmerken in het hoge segment zijn onder meer: Koga Miyata, Santos, Vittorio, Santana, Stevens en Cannondale.

 
© Fietswijzer.info – Fietsen | Tandem

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.