Soorten Fietsen

Transportfiets

foto transportfietsDe transportfiets is niet nieuw. We kennen allemaal wel de filmbeelden van de bakkersfiets of slagersfiets. Dat waren al transportfietsen. Nu is de transport weer helemaal hip en zeer populair. Scholieren, studenten, volwassenen, man, vrouw, iedereen lijkt de transportfiets leuk te vinden. Terecht, want de transportfiets is comfortabel, zeer solide en verkrijgbaar in vele leuke uitvoeringen.
Soorten Transportfiets

De transportfiets is er in vele uitvoeringen, kleuren en maten, zowel in herenuitvoering als damesuitvoering. De fiets is verkrijgbaar met terugtraprem of handrem, met of zonder versnellingen en natuurlijk allemaal voorzien van een een bagagedrager (soms zelfs inclusief krat of rieten mand) boven het voorwiel van de fiets.
Deze soort fiets heeft vaak extra dikke velgen en banden en ook het sterk gekromde stuur is een typisch kenmerk van deze fiets. De dikke banden hebben als nadeel dat ze het trappen zwaarder maken. Het voordeel daarentegen is dat je minder snel een lekke band hebt met dikke banden. Alle grote en bekende fietsmerken zoals Gazelle, Giant, Puch, Sparta en Batavus hebben wel minimaal één type transportfiets in hun assortiment als herenfiets en damesfiets.

Prijzen Transportfiets

Prijzen voor dit type fiets beginnen bij circa 400-500 euro voor de instapmodellen van de bekendere (en vaak betere) merken fietsen. De prijzen van de duurdere en vaak solidere en/of comfortabelere fietsen liggen rond 600-700 euro bij de fietsenspecialist.

 
 
© fietswijzer.info – Fietsen | Transportfiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.