Soorten Fietsen

Vouwfiets

foto vouwfietsDe vouwfiets is misschien niet de mooiste fiets die er is, maar handig is die zeker wel. Ideaal om mee te nemen op vakantie, in de auto of op de boot en ook geliefd bij forensen die vanaf het treinstation naar het werk of huis rijden. De vouwfiets mag gratis worden meegenomen in de trein. De huidige generatie vouwfietsen zijn verrassend comfortabel. Je kunt er prima mee fietsen en sturen. In het verleden was dit wel anders.
Vouwfiets kopen

Welke vouwfiets je het beste kunt kiezen, hangt voor een groot deel af van het gebruik. Als je de fiets gebruikt voor het forenzen, dan is het gewicht enorm belangrijk. Een laag gewicht maakt het tillen van de fiets toch een stuk gemakkelijker als de trappen op en af moet in het treinstation.

Ook de grootte van de opgevouwde fiets en het gemak waarmee de fiets is op te vouwen, kunnen belangrijk zijn tijdens het vervoer. Klein is fijn, maar fietst vaak wat minder comfortabel. Let tijdens het proefrijden ook goed op of de fiets comfortabel rijdt en het stuur niet te veel trilt. Vooral dus even testen voordat je overgaat tot aanschaf van een vouwfiets.

Elektrische vouwfiets

Inmiddels zijn er ook e-bike vouwfietsen verkrijgbaar. De elektrische vouwfiets maakt het fietsen makkelijker omdat de elektromotor het trappen tijdens het fietsen ondersteunt wat natuurlijk best fijn is met die kleine wieltjes.

Door de motor en accu is de elektrische variant echter weer een stuk zwaarder waardoor deze voor forenzen weer aanzienlijk minder aantrekkelijk wordt. Voor mee op vakantie in de caravan of op de boot kan de elektrische vouwfiets echter een fijne optie zijn.

Merken Vouwfiets

Bekende Merken die een vouwfiets in hun assortiment hebben zijn onder meer: Batavus, Beixo, Birdy, Brompton, Dahon, Di Blasi, Giant en Strida. Prijzen voor de betere fietsen beginnen zo rond 300 euro.

 
© Fietswijzer.info – Fietsen | Vouwfiets

Fietswijzer.info is een onafhankelijke website en biedt deskundige en onafhankelijke informatie over fietsen, fietsonderdelen, accessoires en meer.